Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

«Αντάμωμαν 2012»

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΥΒΕ» του Δήμου Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι).Ανταμώνουμε με τους καλλιτέχνες:Αλέξη Παρχαρίδη, Χρήστο Τσενεκίδη, Κυριάκο Ιωακειμίδη, Λάμπη Μουρούζη, Χριστόφορο Κοσμίδη,Νίκο Πετρίδη, Γιώργο Τσιλικίδη,Δημήτρη Σαχσανίδη, Περικλή Κατσώτη και Κώστα Φουλίδη. Κατά τη διάρκεια του χορού θα γίνει παρουσίαση καλλιτεχνικού αφιερώματος στους θεματοφύλακες της μουσικής μας παράδοσης Νίκο Παπαβραμίδη και Χρήστο Μπαϊρακτάρη και σερβίρισμα ποντιακών εδεσμάτων φτιαγμένων από τη νεολαία.
Η είσοδος είναι 15€ και με κάθε πρόσκληση δώρο ένα συλλεκτικό cd με ακυκλοφόρητα κομμάτια των: Ν.Παπαβραμίδη, Χρ.Μπαϊρακτάρη.Το 10% των εσόδων της βραδιάς θα διατεθεί στο «Αναρωτήριο Πεντέλης , Πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.». 
Ο χώρος διαθέτει υπόγειο (είσοδος από Λ.Κηφισσού) και υπαίθριο (είσοδος από Εθν.Μακαρίου) parking. Για κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6986589996 Αλέξανδρος & 6936851089 Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς