Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΙΜΟΥΛΤΣ (Γιώργος Αμαραντίδης )


Ο ΘΕΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ...!!!
ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ  ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΤΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ (ΣΙΜΟΥΛΤΣ) .

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΥΡΑΡΗ ΣΤΑΘΗ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΒΑΚΙΔΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΠΝΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟ 1944 ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ 1:00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς