Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έλληνας λιποτάκτης στην Τουρκία!!!

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας RIM που παράγει τα Blackberry, o Mάϊκ Λαζαρίδης δεν μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία καθώς έχει πέσει στο «φράγμα» της υποχρεωτικής θητείας!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet....

Ο Λαζαρίδης ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μετανάστευσε όταν ήταν 6 ετών, σχεδίαζε να επισκεφθεί την Τουρκία αλλά φοβάται τις συνέπειες του νόμου της υποχρεωτικής θητείας καθώς για τον τουρκικό στρατό παραμένει λιποτάκτης.

Σχεδόν όλοι oι διευθυντές της RIM, θα επισκεφθούν την Τουρκία για να συναντηθούν με τους τούρκους αντιπρoσώπους της εταιρείας . Αλλά ο βασικός στόχος τους είναι οι επαφές με τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας για αγορά 16 εκατομμυρίων PC Tablets. H RIM προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των αρχών. Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώθηκε πως η RIM, θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό διευθυντή Τζιμ Μπαλσίλ, ενώ αναμένονταν ο Λαζαρίδης.
Οι υπεύθυνοι της Βlackberry της Τουρκίας, τονίζουν πως « ο Λαζαρίδης δεν έρχεται καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο θέμα του με τη στρατιωτική θητεία»
Το θέμα αυτό είχε τεθεί από την RIM, στην τουρκική κυβέρνηση από το 2009. Η εταιρεία που παράγει τα Blackberry είχε τονίσει πως θέλει να ιδρύσει εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης στην Τουρκία. Ο Λαζαρίδης ήθελε να επισκεφθεί την Άγκυρα, αλλά ήταν αδύνατον καθώς στα χαρτιά εμφανίζεται ακόμη ως λιποτάκτης. Το θέμα είχε τεθεί στον Ερντογάν ο οποίος έδωσε την εντολή «να επιλυθεί άμεσα» . Όμως εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα καθώς οι στρατιωτική κανόνες είναι αυστηροί.
Έτσι ο Έλληνας πρόεδρος της καναδικής RIM ουσιαστικά φοβάται να πάει στην Τουρκία για να μην συλληφθεί! (Ο Μάικ Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1961. Σε ηλικία 6 ετών δηλαδή το 1967 μαζί με τους γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά. Ο επιχειρηματίας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατέχοντας την 437η θέση με προσωπική περιουσία 2,2 δις δολαρίων είναι ο εφευρέτης του Blackberry.)

Πηγή : bloglines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς