Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

6ος Κύκλος Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη











6ος Κύκλος Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 6ο Κύκλο Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη. Και αυτή τη χρονιά, όπως κάθε χρόνο καλούμε τις νέες και τους νέους όλων των Συλλόγων μας να συμμετάσχουν, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις για την ποντιακή ιστορία και ιδιαίτερα λαμβάνοντας τη δυνατότητα να εκφραστούν, να γνωριστούν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις που τους αφορούν.

Για την καλύτερη προετοιμασία σας, σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα του 6ου Κύκλου των Συναπαντημάτων με την ευχή να σας δούμε όλους κοντά μας! Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή του Συλλόγου και των νέων σας στην διεύθυνση info@osepe.de.

Ημερομηνίες Εκδηλώσεων

2011-10-29 Bielefeld
Ravensberger Spinnerei, Ravensberger Park 6, 33607 Bielefeld

2011-11-26 Herbrechtingen
Oskar Mozer Hall, Brückenstrasse 1, 89542 Herbrechtingen

Πρόγραμμα Εργασιών των Συναπαντημάτων

13:00 Έναρξη

Λαογραφία του Πόντου: Οι φορεσιές στον Πόντο
Εισηγητές: Σεβαστή Συμεωνίδου και Αντώνης Παράσσογλου
Τοποθετήσεις/Ερωτήσεις των νέων

Ο Πόντος μέσα από τις διηγήσεις: ”Φανταστικές Συνεντεύξεις”
Εισηγητές: Νώντας Καλπακίδης
Τοποθετήσεις/Ερωτήσεις των νέων

Ποντιακή Νεολαία: Νέες Ιδέες – Νέες Σκέψεις
Εισηγητές: Χρήστος Σαββίδης και Χρήστος Λαμπριανίδης
Τοποθετήσεις/Ερωτήσεις των νέων

19:00 Ποντιακό Παρακάθ’





Πηγή : http://www.osepe.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς