Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρώτη μας εκδήλωση 13-9-2012 για τα 90 χρόνια μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στο 2ο Δημοτικό σχολείο Γαλήνης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ιερείς του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης πατέρα Δημήτριο και πατέρα Γεώργιο για την βοήθεια τους ,το Διευθυντή του σχολείου κ.Τρύφωνα, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όσους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Την εκδήλωση μας τίμησαν :
Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κέπετζη Ειρήνη
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου Ματσουκατίδης Θεόδωρος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Πολυχρονίδης Ανέστης
Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ευόσμου Μουρατίδης Αχιλλέας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αταμιάν Πέτρος
Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Κυριλίδης Γιώργος
Πρόξενος Ιορδανίας Μαντάς Αθανάσιος
καθώς και τους συλλόγους : 
Σύλλογος Κρητών Ερωτόκριτος, Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου, Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελλισοχωρίου, Σύλλογος Σμυρναίων Κορδελιού Αγ.Φωτεινή.

Την εκδήλωση μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε γι'αυτό οι εξής :
Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Ευρωγνώση, La Belle Epoque (καφε-μπαρ), Φούρνος Leone, Φιλιππίδης Diesel, Οπωρόκαστρο, Κομμωτήριο Sik, Κατερίνα Τάτσιου (Αισθητικός).

Για τυχόν παραλείψεις στην εκφώνηση φορέων και συλλόγων ζητούμε συγγνώμη. 
 
Σας ενημερώνουμε ότι η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στην τελευταία μας εκδήλωση, στο κτήριο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο, για το 3 ημερο ταξίδι στη Θάσο και το κερδοφόρο λαχείο θα αναρτηθεί σε όλα τα μέσα.

 


 


                                            Η Πρόεδρος Ματίνα Καβάσιλα 
και το Διοικητικό Συμβούλιο 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς