Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ BRASOV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμος Τρικκαίων καλωσόρισε στην κεντρική πλατεία της πόλης, την αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη πόλη του Βrasov της Ρουμανίας με μια γιορτή μουσικής παράδοσης στην οποία έλαβε μέρος και η χορευτική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων παρουσιάζοντας χορούς του Δυτικού Πόντου.
Η πρόεδρος του συλλόγου κα Λένα Σαββίδου, στο «καλώς ορίσατε» που απεύθυνε στα νεαρά παιδιά της χορευτικής ομάδας του Βrasov, τόνισε την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τον Εύξεινο Πόντο, κι ως εκ τούτου σχέση αδελφική και με όλους τους λαούς που αυτή η θάλασσα αιώνες τώρα τροφοδοτεί ως άλλη μάνα, με ζωή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το Δημοτικό Χορευτικό του Δήμου Τρικκαίων και η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος Η Γραμματέας
Σαββίδου Λένα Παπαδοπούλου Νόπη


Ενημέρωση:
Στην Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα και η επίσημη συνάντηση για την έναρξη αυτών θα γίνει τη Δευτέρα 24 του Σεπτέμβρη στις 8.00 μμ στο Δημοτικό Πολιτιστικό κέντρο της οδού Γαριβάλδη.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
e-mail: pontiakostrikalon@yahoo.gr

Κινητά επικοινωνίας: 6978670067 Παπαδοπούλου Νόπη
6979085740 Σαββίδου Λένα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς