Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα : Απάντηση του κ. Παρχαρίδη Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στις δηλώσεις του κ.Μπουτάρη Δημάρχου της πόλης της Θεσσαλονίκης σχετικά με  την Π.Ο.Ε.


                                                                                                                                                                                               Θεσσαλονίκη,25-1-2013

                                                                                                                                                       Αρ.Πρ.:5743
Θέμα : Απάντηση του κ. Παρχαρίδη Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στις δηλώσεις του κ.Μπουτάρη Δημάρχου της πόλης της Θεσσαλονίκης σχετικά με  την Π.Ο.Ε.
     Έχω διαβάσει τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπουτάρης σχετικά με την Π.Ο.Ε.  Επειδή η πλειονότητα των σχολίων του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την αλήθεια και για να αποφευχθεί η παραπλάνηση και η ψευδής πληροφόρηση του υπερήφανου λαού της Θεσσαλονίκης δηλώνω τα κάτωθι:

    Η αλήθεια είναι ότι η Π.Ο.Ε.  επί 10 συνεχή χρόνια πραγματοποιεί ειρηνικά και με μεγάλη επιτυχία λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας  Σοφίας και στην συνέχεια ειρηνική πορεία στο Τουρκικό Προξενείο,  διεκδικώντας έτσι την  αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ατόπημα αρνήθηκε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας και με την πράξη του αυτή  ουσιαστικά αρνήθηκε το δικαίωμα στην μνήμη των 353.000 νεκρών μας. Στην συνέχεια λέει ότι ήθελε να κάνει μια ενωτική εκδήλωση των Ποντίων, δεν μας λέει από πού αντλεί ο ίδιος το δικαίωμα αυτό, εάν  πιστεύει στην δημοκρατία πρέπει να ξέρει ότι η ενότητα δεν είναι 100% πουθενά, όπως δεν είναι στο κράτος, όπως δεν είναι στην Βουλή, όπως δεν είναι στους Δήμους, όπως δεν είναι στους διάφορους φορείς.

      Η Π.Ο.Ε. αποτελεί τον ενιαίο φορέα του  Ποντιακού Ελληνισμού πανελλαδικά,  συσπειρώνοντας ενεργά  410 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία και αντανακλά τις επιθυμίες και την θέληση του 95% του ποντιακού ελληνισμού, άρα είχε και το δικαίωμα και  την υποχρέωση να πραγματοποιήσει αυτή την συγκέντρωση.

      Πράγματι πήγα στο γραφείο του μετά από τηλεφωνική του πρόσκληση και μια εβδομάδα μετά από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας . Στο γραφείο του με ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι έφταιξε γιατί «Έκανε συνάντηση με τους άλλους, παρουσία 30 ατόμων»(υπάρχει σχετικό βίντεο)είπε ότι η Πλατεία θα είναι πάντα δική σας και θα δημιουργήσουμε ένα πάρκο Γενοκτονίας. Με ζήτησε να κάνουμε δήλωση, την οποία αρνήθηκα διότι τις ίδιες υποσχέσεις μου έδωσε και άλλες φορές και τις οποίες φυσικά δεν πραγματοποίησε. Του είπα ότι το θέμα θα συζητηθεί με το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.  και  να στείλει ο ίδιος  ο δήμαρχος  μια επιστολή με αυτά τα οποία νομίζει. Δυστυχώς παρά τις  επανειλημμένες ενοχλήσεις μου η επιστολή αυτή δεν ήρθε ακόμα. Θα πρέπει να πω ότι στο γραφείο του πήγα πρόθυμα  παρότι ο ίδιος δεν ήρθε σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να κάνει χαιρετισμό : 1)Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας για την Εκδήλωση Μνήμης ενώπιον 10.000 πολιτών για να κάνει χαιρετισμό. 2)Δεν ήρθε να κάνει χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που για πρώτη φορά  το έφερα στην Θεσσαλονίκη, με ότι συνεπάγεται οικονομικά λόγω της κρίσης παρουσία 3.000 καρδιολόγων από όλη την Ελλάδα . 3) Δεν ήρθε στο 2ο Ελληνοτουρκικό Καρδιολογικό Συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη και παρότι ο ίδιος εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας. Και για ποια συμφιλίωση μιλάει ο κ.Δήμαρχος όταν στις 25 Φεβρουαρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Γ.Γ. της Π.Ο.Ε. και Δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης με κατήγορο τον Δήμο για την αυθαίρετη κατάληψη της Πλατείας Αγίας Σοφίας.

      Κύριε Δήμαρχε,  η συμφιλίωση δεν γίνεται με  μονομερείς αναληθείς δηλώσεις αλλά αυτή πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια και με την δήλωση μου προσπαθώ να κάνω ακριβώς αυτό χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Δήμαρχο.

      Και επίσης κύριε Δήμαρχε,  επειδή σας αρέσει να λέτε ότι  η Θεσσαλονίκη βλαχοκρατείται, σας δηλώνω ότι η Θεσσαλονίκη ούτε βλαχοκρατείται ούτε ποντιοκρατείται, η Θεσσαλονίκη ελληνοκρατείται και γι’  αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία στο χώρο αυτόν των εναπομεινάντων από την Γενοκτονία προγόνων μας. Τέλος καλώ τον Δήμαρχο με μόνο στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια συζήτηση για τα θέματα που μας αφορούν .

Γεώργιος Παρχαρίδης

Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213

e-mail:info@poe.org.gr     www.poe.org.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς