Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας που θα γίνει 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00 με πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα στο κέντρο Πίπιλας Κοντόκαλι Κέρκυρας. Η τιμή πρόσκλησης είναι 18€ (πλήρες γεύμα και ποτό). Για κρατήσεις: 6932680207!
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν:
Τραγούδι: Γιάννης Τσιτιρίδης
Λύρα: Νίκος Αβραμίδης
Τραγούδι και Λύρα: Σάκης Πογέλης
Κλαρίνο: Γιώργος Ιακωβίδης
Νταούλι: Δημήτρης Ευθυμιάδης
Αρμόνιο: Τριαντάφυλλος Ευθυμιάδης

Επίσης, τα παιδιά του συλλόγου μας:
Λύρα: Μιχάλης Κακούτης
Νταούλι: Κώστας Στραβοράβδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς