Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00 μ.μ. που θα γίνει  στο εντευκτήριο του Συλλόγου (Μελενίκου 18). Την βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά των γυναικών του συλλόγου και γλέντι με τους ήχους της παραδοσιακής λύρας του Βαγγέλη Καραγιαννίδη και του Γιώργου Χαραλαμπίδη. Στο νταούλι θα συνοδέψει η Κική Μωυσιάδου.


 Το Δ.Σ. Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας προσκαλεί τα μέλη στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Συλλόγου την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013  και ώρα 6.00 μ.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

·         Απολογισμό  της χρονιάς και της διετίας  που πέρασε

·         Εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

·         Προγραμματισμό της χρονιάς που διανύουμε

Όσα από τα μέλη θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για υποψηφιότητά τους στο νέο ΔΣ που θα αναδειχθεί, θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα οικονομικά μέχρι και το 2012 και να καταθέσουν αίτηση στο ΔΣ μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2013.  



Με  τιμή

Tο Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς