Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΔΙΟΡΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ Α΄ΚΥΚΛΟΥ  ΤΡΙΤΗ 13/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

ΠΡΟΣΚΕΚΛΥΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : ΠΑΡΥΣΑΤΙΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Π.Θ.)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ «Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: ΜΑΘΗΜΑ 2Ο»  «Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης  συνεχιζει  τον Α’ Κύκλο Συζητήσεων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:00 στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  στην Κοζάνη. Προσκεκλημένη Εισηγήτρια  για το δεύτερο θέμα με τίτλο  : «Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»  είναι ο Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (Α.Π.Θ) κ.Παρυσάτιδα Παπαδοπούλου. 
Στόχος της πιλοτικής αυτής πρότασης είναι οι «Κύκλοι»  αυτοί  να ενισχύσουν την ηθική συνοχή της Ποντιακής Νεολαίας   διαλόγων και συζητήσεων με κύριο άξονά της το επιστημονικό δυναμικό των Περιφερειών αλλά και της χώρας μας. Η θεματολογία είναι διερευνητική και δυναμική  προσαρμοσμένη  στους σύγχρονους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα των Νέων.
Την επιστημονική επιμέλεια για την επιλογή του θεματολογίου, καθώς και των εισηγητών αναφορικά με τον πρώτο «Κύκλο Συζητήσεων» με επίκεντρο την ιστορία, έχει ο κ. Στυλιανός Ιωαννίδης, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών (Τ.Β.Σ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Κοινωνικές, Πολιτισμικές και Πολιτικές δομές των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, στο Τ.Β.Σ.
Οι «Κύκλοι» βρίσκονται υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  σε συνέχεια των επετειακών  εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση τριάντα πέντε χρόνων από την  ίδρυσή του.
                                                                                          

                                                  Από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του
                                                    Συλ.Ποντίων Φοιτητών Ν.Κοζάνης
                                                                                          


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς