Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ

 ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΔΡΥΜΟ

Με 3-1 κέρδισε ο Ποντιακός Πολυδενδρίου τον Αισχύλο Ωραιοκάστρου και έπιασε τη Δόξα Δρυμού στην κορυφή με 15 βαθμούς που έφερε εντος έδρας ισοπαλία με τον Λευκοχωριακό με 1-1 που έχει 9 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη της Δάφνης Ευαγγελισμού με 3-0 επί του ΠΑΟ Ξυλούπολης και έφτασε η Δάφνη τους 11 βαθμούς μαζι με τον Αισχύλο Ωραιοκάστρου. Η τελευταία Νίκη Ηρακλείου κατάφερε και τσίμπησε τον πρώτο της βαθμο με 2-2 απέναντι στο Μέγα Αλέξανδρο Νυμφόπετρας που έχει 5 και είναι στη προτελευταία θέση.Ο Διγενής Κρυονερίου έχει 8 βαθμούς και ισοβαθμεί μαζί με τον Φοίνικα Σχολαρίου και ήρθαν και ισοπαλία μαζί με 2-2 στο Κρυονέρι. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς