Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ώρα του Πόντου – Ράδιο ΚεμετζετζήςΗ Ώρα του Πόντου, η πρώτη ποντιακή διαδικτυακή εκπομπή είναι για τρίτη συνεχή χρονιά κοντά μας!
Η εκπομπή που καθιερώθηκε πλέον χάρη στην αγάπη και την στήριξη των ακροατών της, συνεχίζει να μας κρατά συντροφιά και περιμένει παλιούς και νέους φίλους για να στηθεί ξανά το εβδομαδιαίο διαδικτυακό μας μουχαμπέτ.
Από τις 21.00 ως τις 23.00 ελάτε να μοιραστούμε ήχους και όνειρα και να ταξιδέψουμε στην πατρίδα της ψυχής μας μέσα από τον πρώτο ποντιακό διαδικτυακό σταθμό της Αθήνας!


Μετά το πρώτο ζωντανό πρόγραμμα της χρονιάς, με τους Λευτέρη Καμενίδη στη λύρα, Μπάμπη Καστρινόπουλο στο τραγούδι, Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι και Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο στις 14 Νοεμβρίου 2012, συνεχίζουμε με ποντιακά τραγούδια από λαϊκούς καλλιτέχνες.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2012
στο ράδιο Κεμετζετζής http://kementzetzis.gr/

Με γλυκέα λαλίας, με τη λύρας τοξαρέας και τη ταουλί τον χτύπον λαλούμε σας!

Καλή Διασκέδαση - Καλή Ακρόαση !!!
Να σαν ε’ είντς π’ εβρέθανε ση Πόντονος την Ώραν!

Παρουσίαση: Τάσος Τριανταφυλλίδης
Επιμέλεια: Τασούλα Ρέντου - Τάσος Τριανταφυλλίδης
E-mail εκπομπής: oratoupontou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς