Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας " Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς " πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του την ημέρα των Φώτων, Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο κέντρο " Αρχόντισσα ", στα Σεβαστιανά Σκύδρας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν:
Τραγούδι...............Παρχαρίδης Αλέξης
                              Βασιλειάδης Αχιλλέας
Λύρα....................Σιαμίδης Κώστας
Νταούλι.................Λάχανης Βαγγέλλης
Πλήκτρα................Φουντουκίδης Δημήτρης

Ελάτε να περάσουμε παρέα μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές της ποντιακής μουσικής μας παράδοσης!!!!

Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς