Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

14α ΕΥΞΕΙΝΙΑ - ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ''


ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Το Δ.Σ της  Ένωσης  Ποντίων Μενεμένης  ΄΄ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΄΄,  σας προσκαλεί  στις διήμερες  πολιτιστικές εκδηλώσεις  ΄΄ 14α ΕΥΞΕΙΝΙΑ ΄΄ με παραδοσιακούς χορούς και  τραγούδια  από τις αλησμόνητες πατρίδες.

 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις  24 – 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012  στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης  (Είσοδος από οδό Ελ. Βενιζέλου)  και ώρα 20.00.
     
 Θα ήταν χαρά για τον Σύλλογο μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
  
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ''
26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22
56122 ΜΕΝΕΜΕΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. - FAX : 2310-742777
www.pontioimenemenis.gr
email: epm@pontioimenemenis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς