Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Μικρασιατική Βεγγέρα


Το Δίκτυο Μικρασιάτης γιορτάζει τα 4 χρόνια καθημερινής παρουσίας του στο διαδίκτυο με τη σειρά εκδηλώσεων: "Μικρές Βεγγέρες".
Η πρώτη "Μικρασιατική Βεγγέρα" θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο κήπο του Λαογραφικού Μουσείου της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας (Καρασταμάτη &. Δρυμπέτη 2, Ν. Ερυθραία) το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Λαογραφικά δρώμενα Μικρασιατικής Βεγγέρας με ποτά, γλυκά και κεράσματα, παρουσίαση του Δικτύου Μικρασιάτης και Μικρασιατικό Γλέντι από το Μουσικό Σχήμα ΔΗΘΕΝ.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι ανοικτό για ξενάγηση το Σπίτι της Μικρασιατικής Μνήμης του Συλλόγου.

Σας προσκαλούμε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε μαζί σε μια ξεχωριστή Μικρασιατική βραδιά με εκπλήξεις.

Είσοδος 10 ευρώΤηλ επικοινωνίας 6987123073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς