Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Μετά τη  συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Κλειστό του Ολυμπιακού σταδίου των Αθηνών ΟΑΚΑ (Στο Μαρούσι) ανακοινώνονται τα ακόλουθα αναφορικά με τις περιοχές του Πόντου που καλείται κάθε ΣΠοΣ να καλύψει χορευτικά, αλλά και τους συντονιστές χοροδιδασκάλους που έχουν οριστεί απο την Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο η διοίκηση του κάθε ΣΠοΣ ορίζει τον 2ο συντονιστή χοροδιδάσκαλο, ενώ οι χοροδιδάσκαλοι του κάθε ΣΠοΣ ορίζουν τον 3ο συντονιστή χοροδιδάσκαλο μετά απο ψηφοφορία.
 
ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Κιμισχανά - κ. Βασιλειάδης θωμάς
ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας - Ακ Ντάγ Ματέν - κ. Πετρίδης Αμανάτιος
ΣΠοΣ Θεσσαλονίκης - Ματσούκα -κ. Κασαμπαλίδης Γεώργιος

ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων - Νικόπολη - κ. Πολατίδης Βασίλειος
ΣΠοΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου - Κάρς - κ. Μωυσίδης Κυριάκος

Συμμετέχουν χορευτές και χορεύτριες που έχουν γεννηθεί το 1996 και πρίν, ήτοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Οι χοροί που θα αποδώσει ο κάθε ΣΠοΣ θα προκύψουν μετά απο συνεννόηση των τριών συντονιστών χοροδιδασκάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς