Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Χόρος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί»

Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» σας προσκαλεί στον χορό που διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9:30 μ.μ στην αίθουσα του Συλλόγου μας, με πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με τους Γιάννη Κουρτίδη, Κώστα Θεοδοσιάδη, Μπάμπη Κεμανετζίδη, Ηλία Αβραμίδη.
▬▬ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ▬▬
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ Ή ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6977300092 ΚΑΙ 6973096220.
ΔΑΒΑΚΗ 10 , ΚΑΛΛΙΘΕΑ
www.argonautai-komninoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς