Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

παρόν και μέλλον της ποντιακής μουσικής

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι. θα συνέλθει η Επιτροπή Μουσικής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με θέμα παρόν και μέλλον της ποντιακής μουσικής.

Καλούνται τα μέλη της επιτροπής καθώς και όλοι όσοι ασχολούνται με την ποντιακή μουσική, καλλιτέχνες, στιχουργοί, ραδιοφωνικοί, τηλεοπτικοί παραγωγοί κ.α να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς