Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών ν Τρικάλων στην πολύ ζεστή ατμόσφαιρα της αίθουσα της μουσικής σκηνής Ορφέας, την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη. Μέλη και φίλοι του συλλόγου προσήλθαν στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου και τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά.
Ο αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης κκ Λάμπρος Κολώνας ευλόγησε την πίττα κι ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ Αποστολίδης Κοσμάς, πληροφόρησε τους παρευρισκομένους για τις δράσεις του συλλόγου την χρονιά που μας πέρασε και ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους βοήθησαν το έργο του συλλόγου κι ανάμεσα τους την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, το Δήμο Τρικκαίων και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής χαιρέτησε την εκδήλωση και η αντιδήμαρχος κ Βασιλική Κάκλα.
Το φλουρί της πίτας κέρδισε η μικρή Δέσποινα Γαβριά και το δώρο της , ένα χρυσό φλουρί προσφορά του κοσμηματοπωλείου Αθανασίου κι Ελίνας Μυστακίδη, της το πρόσφερε η γραμματέας του συλλόγου Παπαδοπούλου Νόπη.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν Ποντιακά και μη εδέσματα που ετοίμασαν ειδικά για την ημέρα οι κυρίες φίλες του συλλόγου και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με παραδοσιακά Ποντιακά και Μικρασιάτικα ακούσματα και χορούς με τους ήχους της λύρας του Νίκου Γαβριά και του νταουλιού του Τάσσου Κοτταρίδη.
Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση κι εύχεται από καρδιάς καλή και δημιουργική πορεία για το 2012

Για το ΔΣ
Σαββίδου Λένα
Υπ. Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.




ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς