Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» προγραμμάτισε επίσκεψη στο πλανητάριο μετά από μια ιδέα και πρωτοβουλία που είχε η χορευτική ομάδα του συλλόγου.

Το λεωφορείο που είχε μισθωθεί μας περίμενε στις 19:00 στην πλατεία Μεταμορφώσεως Σωτήρος, για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το Ευγενίδειο Ίδρυμα. Συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί στο φουαγιέ του ιδρύματος και αφού κάναμε τις τυπικές διαδικασίες των εισιτηρίων μπήκαμε στην επιβλητική θολωτή αίθουσα του πλανηταρίου για δούμε την παράσταση τα «Μυστήρια του Νείλου». Από την πρώτη σκηνή καταλάβαμε για το τι θα ακολουθούσε. Η εκπληκτική μουσική και φωτογραφία της ταινίας με τα εφέ και τον όγκο της εικόνας, μας χάρισαν μια μοναδική εμπειρία σαν να ζούσαμε την κάθε σκηνή. Μετά το τέλος της ταινίας, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο υποδοχής του ιδρύματος και ανταλλάξαμε απόψεις για αυτό που ζήσαμε. Όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι γι’ αυτό που είδαμε. Φυσικά βγάλαμε τις αναγκαίες αναμνηστικές φωτογραφίες και αναχωρήσαμε για την Μεταμόρφωση.

Το λεωφορείο μας περίμενε απ’ έξω για να μας επιστρέψει στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Αμέσως μετά όλοι μαζί σαν μια παρέα επισκεφτήκαμε εστιατόριο της περιοχής για να φάμε και να πιούμε λίγο κρασί. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να χαλαρώσουμε. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που σε όλους άφησε μια ωραία ανάμνηση και σίγουρα όλοι συμφώνησαν να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο.

*** Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.facebook.com/efxsinospontos

Με εκτίμηση

Δ.Σ.

Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης

"Ο Εύξεινος Πόντος"



Κ. Βάρναλη 12, Μεταμόρφωση 14452 Αθήνα Ελλάδατηλ,/ fax: +30 210 2826656 κιν (προέδρου Δ.Σ.): +30 6937179342
skype: efxsinospontos e-mail: efxsionospontos@gmail.com twitter : @efxsinospontos youtube: efxsinospontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς