Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι Συλλόγοι Ποντίων και Κρητών Μονάχου διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση

Το Σάββατο, 21 Απρίλιος 2012 στο Löwenbräukeller, Nymphenburger Straße 2 Οι σύλλογοι Ποντίων και Κρητών Μονάχου έχουν τη μεγάλη Τιμή και Χαρά, να σας καλέσουν στην φιλανθρωπική Εκδήλωση για την στήριξη του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ελάτε λοιπόν, να συνδιάσουμε το κέφι, το χορό και τη διασκέδαση με το φιλότιμο! Γλεντώντας και χορεύοντας εμείς, μπορούμε να βοηθήσουμε παιδιά, τα οποία στερήθηκαν πολλά!

Και επειδή μιλάμε για χορό και τραγούδι... βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να έχουμε κοντά μας στο ποντιακό πρόγραμμα : τον Γιώργο Ιωαννίδη στο τραγούδι και τον Λάζο Ιωαννίδη στην λύρα.

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε αυτην την προσπάθεια...

Τιμή Εισόδου: 10,-€ Φοιτητές και παιδιά άνω των 12 ετών 5,-€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς