Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας προσκαλεί τα μέλη στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Συλλόγου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

· Απολογισμό της χρονιάς και της διετίας που πέρασε

· Προγραμματισμό της χρονιάς που διανύουμε

2. Παραδοσιακή βραδιά στο σύλλογο

Παραδοσιακή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου, με απόφαση του ΔΣ και μετά από αίτημα αρκετών μελών, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 (Τσικνοπέμπτη). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, φαγητό (σουβλάκι και λουκάνικο στα κάρβουνα με συνοδευτικό πλιγούρι ή ρύζι) σαλάτα εποχής, τυρί φέτα και άφθονο κρασάκι (κόκκινο ή λευκό), μέσα στο χώρο μας με ειδική τιμή συμμετοχής 10€ το άτομο.

από το Δ.Σ. του Συλλόγου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ »

Μελενίκου 18,ΕΔΕΣΣΑ,

Τ.Κ. 58200, Τηλ.Fax.2381022729 /6973554438 /6971530312/

e-mail: syllogospontionedessas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς