Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Οργάνωση Ποντίων Καστοριάς “Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ” ετήσιος χορός

ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης Ποντίων Καστοριάς “Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ” αποφάσισε ο αναβληθείς ,εξαιτίας καιρικών συνθηκών , ετήσιος χορός της να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΔΕΔΗΣ (9ο χλμ. Εθνικής Οδού Καστοριάς - Αμύνταιου , Καστοριά). Μαζί μας θα είναι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (τραγούδι) και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (λύρα- αγγείο). Φυσικά την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και οι δικοί μας τοπικοί καλλιτέχνες καθώς επίσης και το χορευτικό τμήμα των μικρών μας!

Είσαστε όλοι καλεσμένοι!!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς