Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ετήσιος Χορός Ένωσης Ποντίων Πιερίας


Για μια ακόμη χρονιά, η Ένωση Ποντίων Πιερίας σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό που διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στο κέντρο δεξιώσεων "Πιερίδα Palace" (1o χλμ Κατερίνης - Ν. Κεραμιδίου).

Τη μουσική σκηνή θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες:

Μπάμπης Ιωακειμίδης (τραγούδι)
Φίλιππος Κεσαπίδης (λύρα)
Χρήστος Ιωαννίδης (τραγούδι)
Γιάννης Αθανασιάδης (λύρα)
Σίμος Συμεωνίδης (νταούλι)
Ηλίας Ρακόπουλος (πλήκτρα)

Ώρα έναρξης: 8.30μμ
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς