Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

3os ETHΣIOΣ XOPOΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΙΟΞΙΑΣ

Η Νεολαια με το μερακι της για την Ποντιακη Παραδοση και την αγαπη της για τον Συλλογο,εχει αρχισει να διοργανωνει τον 3ο Χορο Νεολαιας,μια βραδια γεματη εκπληξεις,με πολυ κεφι,μουσικη και χορο! Στο καλλιτεχνικο προγραμμα θα ειναι κοντα μας oι:
Θ.ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ (Τραγουδι-Λυρα)
Κ.ΚΑΛΟΥΣΗΣ (Τραγουδι)
Κ. ΣΑΒΒΙΔΟΥ(Λαικο)
Α.ΜΑΒΒΙΔΗΣ(Λυρα)
Λ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Κλαρινο)
Κ.ΣΙΑΜΛΙΔΗΣ (Νταουλι)
Μ.ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ (Πληκτρα)

Σας περιμενουμε για ενα αξεχαστο γλεντι,με πολυ κεφι,τραγουδι και χορο! Και σας υποσχομαστε πως θα ειναι μια βραδια που δεν θα θελετε να τελειωσει! Χαιρετιας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς