Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ποντιακές ΜνήμεςΗ Ένωση Ποντίων Πολίχνης σας καλεί στο 6ο κατά συνεχή χρονιά πολιτιστικό διήμερο που διοργανώνει, «Ποντιακές Μνήμες», την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, εντός του Στρατοπέδου Καρατάσιου στην Πολίχνη. Ελάτε να ζήσουμε ένα ανεπανάληπτο ποντιακό γλέντι, όλοι μαζί, συντροφιά με την παράδοση.

Κοντά μας θα βρίσκονται αναγνωρισμένα χορευτικά συγκροτήματα, καθώς επίσης και καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες.
Ώρα έναρξης: 20.30                                       

 …Σας περιμένουμε…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς