Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ

Στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2012 θα λάβουν χώρα για 3η συνεχή χρονιά πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Οι φετινές εκδηλώσεις αποσκοπούν επίσης στην ενίσχυση των «Γιατρών του Κόσμου», με συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά και το Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχουν οι εξής: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καρατάσιου, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Περιβαλλοντικός Οικολογικός Σύλλογος Ευκαρπίας, Φίλοι του Δάσους, Δίκτυο Βιωσιμότητας Δυτικής Θεσσαλονίκης, Περιβαλλοντική Ομάδα 2ου Λυκείου Πολίχνης, Περιαστικοί Καλλιεργητές, Ανώνυμοι Αναδασωτές, Λ.Ε.Φ.Ε.Δ., Σωματείο Ένωσης «Μακεδονία» Ευκαρπίας, Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Σύλλογος «Νόστος» Πολίχνης, 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού, Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας» Πολίχνης, Μικρασιάτικος Σύλλογος Ευκαρπίας «ΟΥΣΑΚ», Αθλ. Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δ. Θεσ/νίκης.

22-23-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
20.00 Μουσικό συγκρότημα 2ου Λύκειου Πολίχνης
20.30 Εναλλάξ Band, Παναγιώτης Δόβας, Σταύρος Κρητικός, Αλεξάνδρα Μπουνάτσα «Δεν Κάνει Τρίο στην Ελλάδα»
22.00 Εκμέκ band

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

11.00 Γνωρίζοντας το Καρατάσιου με ποδήλατο
20.00 Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας» Πολίχνης (χοροί από Θράκη-Ήπειρο)
20.40 Αθλ. Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δ. Θεσ/νίκης (χοροί από Μακεδονία)
21.00 Μικρασιάτικος Σύλλογος Ευκαρπίας "ΟΥΣΑΚ"
21.30 Σωματείο Ένωσης «Μακεδονία» Ευκαρπίας
22.00 Παραδοσιακή μουσική βραδιά με το Νίκο Αβαγιανό, τη Λίζα Τσιγκογιάννη και την οκταμελή ορχήστρα τους

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

09.00-13.00 Εκπαιδεύοντας μαθητές στο Καρατάσιου
20.00 Σύλλογος «Νόστος» Πολίχνης (χοροί από Θράκη)
20.30 Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»
21.00 Ένωση Ποντίων Πολίχνης
22.00 Ποντιακό γλέντι με τους Κεμανετζίδη Μπάμπη (λύρα, κλαρίνο), Παυλίδη Στάθη (τραγούδι) και Αδαμίδη Ηρακλή (νταούλι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς