Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ''ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ''

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 9ο ποντιακό συναπάντημα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21.οο μ.μ.. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία , μπροστά απο το πολιτιστικό μας κέντρο,επι της οδού Ευκλείδη και Φιλικής Εταιρείας ,περιοχή Αεροδρομίου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε μαζί με παραδοσιακή ποντιακή μουσική και χορό .

To καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνεται απο τους κάτωθι καλλιτέχνες:
ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΛΥΡΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ :ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΛΗΚΤΡΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗς : ΤΥΜΠΑΝΑ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΣΙΑΜΛΙΔΗΣ :ΝΤΑΟΥΛΙ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ : ΛΥΡΑ
ΚΟΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΝΤΑΟΥΛΙ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΛΥΡΑ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς