Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και ΜικρασιατώνΤρίκαλα 09-9-12
 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ


   Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων συγχαίρει τα παιδιά Του συλλόγου μας, για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης και τους εύχεται καλή πρόοδο στις σπουδές τους.
Οι επιτυχόντες είναι οι εξής:

- Κωστούλας Ιωάννης του Απόστολου,  1ος στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

- Θεοδώρα Αποστολίδου του Κοσμά,  Γεωπονική Σχολή Βόλου

- Χλωρός Παναγιώτης του Βασιλείου – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

 

Το ΔΣ του συλλόγου                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς