Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «Ο ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ»Το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας σας ενημερώνει ότι λόγω της αναβολής για την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, που δόθηκε στην εκδήλωση, του Συλλόγου Μικρασιατών «Η ΜΠΙΓΑ» και της συμμετοχής του μεγάλου χορευτικού μας σ’ αυτήν, η έναρξη των μαθημάτων  της νέας χρονιάς μεταφέρεται μια εβδομάδα αργότερα.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινούν τα τμήματα εκμάθησης ποντιακών παραδοσιακών χορών και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου (οδός Μελενίκου 18) με χοροδιδάσκαλο τον Λάζαρο Σεμερτζίδη και λυράρη τον Βαγγέλη Καραγιαννίδη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής!
6.30 Τμήμα αρχαρίων για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 χρονών
7.00 Τμήμα προχωρημένων  ηλικίας 5 έως 15 ετών
7.30 Τμήμα αρχαρίων ενηλίκων
8.00 Τμήμα προχωρημένων ενηλίκων (παραστάσεων)
Τα τμήματα είναι ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο και τα μαθήματα είναι δωρεάν προσφορά του συλλόγου!
 Η παράδοση μπορεί να μας στηρίξει στις δύσκολες εποχές που ζούμε!!!! 
Πλησιάστε την!!
Το Δ.Σ. εύχεται σε όλους σας καλό χειμώνα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!


Από το Δ.Σ. του ΣυλλόγουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς