Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ» ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ»
 ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ

Ο σύλλογος ποντίων Έδεσσας, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά, που η εκκλησία μας τιμά στις 2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του. Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. θα τελεστεί στην εκκλησία του  Αγίου Δημητρίου, στην Έδεσσα,  Θεία Λειτουργία με την ακολουθία του Προστάτη μας και ευχή κολλύβων. Η εικόνα του προστάτη μας θα βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο από το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα μπορούν οι πιστοί να την ασπαστούν. Ευχόμαστε ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς να βρεθεί αρωγός στις οικογένειές σας και να σας προστατεύει. Βοήθειά μας!

Το απόγευμα της ίδια μέρας, ξεκινούν τα τμήματα εκμάθησης ποντιακών παραδοσιακών χορών και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου (οδός Μελενίκου 18) με χοροδιδάσκαλο τον Λάζαρο Σεμερτζίδη και λυράρη τον Βαγγέλη Καραγιαννίδη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής!
6.30 Τμήμα αρχαρίων για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 χρονών
7.00 Τμήμα προχωρημένων  ηλικίας 5 έως 15 ετών
7.30 Τμήμα αρχαρίων ενηλίκων
8.00 Τμήμα προχωρημένων ενηλίκων (παραστάσεων)
Τα τμήματα είναι ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο και τα μαθήματα είναι δωρεάν προσφορά του συλλόγου!

Η παράδοση μπορεί να μας στηρίξει στις δύσκολες εποχές που ζούμε!!!!

Πλησιάστε την!!

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλους σας καλό χειμώνα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!


Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς