Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Θέμα : Κοπή πίτας

Μετ/ση, Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ποντίων Μετ/σης «Ο Εύξεινος Πόντος» προγραμματίζει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στις 18:30 στην αίθουσα του επί της οδού Κώστα Βάρναλη 12 Μεταμόρφωση.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου θα είναι εκεί δίνοντας το δυναμικό παρόντος του ενάντια στην οικονομική κρίση που μας θέλει καθηλωμένους και εγκλωβισμένους μέσα στα σπίτια.

Ελάτε και εσείς σε μία δραστήρια ομάδα ανθρώπων που σκοπό έχουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο που ανήκουν παίρνοντας την χαρά της προσφοράς και της συμμετοχής.

Είσοδος Ελεύθερη !

Με εκτίμηση

Δ.Σ.


Κ. Βάρναλη 12, Μεταμόρφωση 14452 Αθήνα, Ελλάδα τηλ/ fax: +30 210 2826656 κιν: +306937179342

e-mail: efxsinospontos@gmail.com skype: efxsinospontos www.twitter.com/efxsinospontos

www.youtube.com/user/efxsinospontos www.facebook.com/efxsinospontos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς