Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας τα έψαλε στον Αντιπεριφερειάρχη


Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αντάλλαξε μαζί του ευχές και του έψαλε παραδοσιακά κάλαντα.

Παλαιότερα και νεότερα μέλη του ιστορικού Συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές στολές και με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας και τυμπάνων έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.


Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη...


...την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Ροζαλία Γαβριηλίδου και όλα τα μέλη του Συλλόγου που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμά μας, προβάλλοντας και υποστηρίζοντας την πατρίδα και τις αξίες του ελληνισμού.


Με την ευκαιρία, ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε στους παραβρισκόμενους και τις οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία και αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς