Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ "Ο ΤΕΛΈΥΤΑΙΟΝ Ο ΧΟΡΟΝ"


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ ΚΤΕΝΙΔΗ "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ Ο ΧΟΡΟΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΡΖΑΝΙΔΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς