Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη Ποντιακή βραδιά Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντισελντορφ και Περιχώρων

Αγαπητά Μέλη,
Αγαπητοί Φίλοι του Συλλόγου μας !

Με την παρούσα προσκαλείστε εγκάρδια να παρευρεθείτε στην πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 03.03.2012 στην αίθουσα του γνωστού σε όλους μας σχολείου Gesamtschule Dieter Forte (Kikweg) έναρξη 19.00 η ώρα μ.μ. Θα μας μας κρατήσουν μουσική συντροφιά από την Ελλάδα στο τραγούδι Στάθης Νικολαΐδης στην λύρα Γιώργος Ατματζίδης και φυσικά η Λυράρισα του συλλόγου μας Μαρία Πέσσιου με το συγκρότημά της ΦΙΛΙΑΡΑΚΙΑ. Το χορευτικό μας συγκρότημα ΞΕΝΙΤΕΑΣ θα σας ξεναγήσει με τους πανέμορφους χορούς στην αλησμόνητη μας πατρίδα, ΠΟΝΤΟΣ. Επίσης θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα με τραγούδι, λύρα και νταούλι οι καλλιτέχνες του συλλόγου μας.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας έχουμε κοντά μας και να περάσουμε πολύ όμορφα. Είσοδος 7 €

Για το Δ.Σ.
Ηλίας Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς