Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι Τούρκοι «χαστουκίζουν» τον Σαρκοζί σε παιχνίδι

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εκδικηθεί τον Νικολά Σαρκοζί για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Οι Τούρκοι χαστουκίζουν τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο... διαδίκτυο, μέσω ενός παιχνιδιού που προβάλει τουρκικός ιστότοπος. Το παιχνίδι που κάνει θραύση στην Τουρκία ονομάζεται «χαστούκι στο Σαρκοζί». Όσοι παίζουν, χαστουκίζουν εικονικά τον πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος εμφανίζεται πλάι στον πύργο του Άιφελ.

Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι «Τι λέτε για ένα Οθωμανικό χαστούκι στο Σαρκοζί» που φιλοξενείται στην τουρκική ιστοσελίδα www.sunoyun.com. «Δεν νομίζεις ότι του αξίζει του Σαρκοζί ένα χαστούκι;», αναφέρεται στην εισαγωγή του παιχνιδιού το οποίο είναι διαθέσιμο σε επτά γλώσσες, στα τουρκικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά και τα κινεζικά, αλλά όχι στα γαλλικά.
Ξεκινώντας το παιχνίδι, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «θελήσαμε να δείξουμε την αντίδρασή μας προς τον Σαρκοζί, μία αντίδραση που δεν πηγάζει μόνο από Τούρκοι πολίτες, αλλά και πολλά δημοκρατικά έθνη». Το «μήνυμα» αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γαλλική Γερουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς