Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ "

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή πίτας του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Αγ. Θεόδωρος Γαβράς» την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στο εντευκτήριο του Συλλόγου. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Άλκης Νουσηκύρου, εκπρόσωπος του Στρατηγού της ΙΙ Μηχ/της Μεραρχίας και εκπρόσωποι φορέων.

Τα μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. και ο χώρος του Συλλόγου γέμισε με γνώριμα πρόσωπα. Τα παιδιά του συλλόγου έψαλαν τα κάλαντα και όλοι οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν με την μουσική του Βαγγέλη Καραγιαννίδη στη λύρα, του Μίλτου Κωνσταντινίδη στα πλήκτρα, του Αντώνη Τσακίδη στο νταούλι.

Η τυχερή της χρονιάς είναι η κυρία Καίτη Γρηγοριάδου η οποία έλαβε από το Μητροπολίτη ένα φλουράκι με το δικέφαλο αετό και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα προσφορά του συλλόγου. Τον πλούσιο μπουφέ ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δ.Σ. !



Από το Δ.Σ. του Συλλόγου






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ "
____________________________________________________________________________________
Μελενίκου 18,ΕΔΕΣΣΑ, Τ.Κ. 58200, Τηλ.Fax.2381022729 /6973554438 /6971530312/
e-mail: syllogospontionedessas@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς