Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Χοροεσπερίδα Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ"

Ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00 στο κέντρο "ΕΙΡΗΝΗ" στην Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Μαζί μας θα είναι οι:

Τραγούδι: Παρχαρίδης Αλέξης, Παπαδόπουλος Κώστας, Κερχανατζίδης Μιχάλης
Λύρα: Σανίδης Γιάννης, Παπαδόπουλος Κώστας, Κυριακίδης Γιώργος
Νταούλι: Χατζηδαυιτίδης Νίκος, Μαυρίδης Χρήστος
Αγγείο: Νικολαΐδης Παντελής

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Τριανταφυλλίδης Νίκος

Σας περιμένουμε...

Τηλ. Επικοινωνίας: 6977530711 - 6978149779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς