Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ετήσιος χορός της Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας σας καλεί να περάσουμε όλοι μαζί μια ευχάριστη βραδιά στον Ετήσιο χορό της Λέσχης μας στο Κέντρο Διασκεδάσεως «ΠΙΠΙΛΑΣ» στο Κοντόκαλι . Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 9:00 μ.μ .

ΠΟΝΤΙΑΚΑ:
Στο τραγούδι ο Ηλίας Αναστασιάδης στην Λύρα ο Αβραμίδης Νίκος στο Νταούλι ο Γιάννης Αναστασιάδης και ο Στραβοράβδης Κώστας στα Πλήκτρα ο Τριαντάφυλλος Ευθυμιάδης .

ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από την Κορφιάτικη κομπανία .
Παρουσίαση Χορών από το Μεγάλο και Μικρό Χορευτικό μας. Επιμέλεια Χορών: Ιακωβίδης Γιώργος




*Προσκλήσεις & Πληροφορίες στα τηλ: 2661045721 απογευματινές ώρες και κιν:6972927531
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 22 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό (πλήρες μενού) και ποτά ελεύθερα


Πηγή : pontos-kerkyra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς