Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 05 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ.
Κατά την εκδήλωση αυτή θα γίνει και η βράβευση των Αριστούχων μαθητών που είναι παιδιά των μελών της Λέσχης και των Χορευτικών συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς