Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛ.ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης σας προσκαλεί στον καθιερωμένο ετήσιο χορό του,που θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ώρα 21.30 μ.μ στο Μουσικό Θέατρο ''ΠΟΛΙΤΕΙΑ'' που βρίσκεται στο 5ο χιλ.Ξάνθης-Ιάσμου θα εμφανιστούν τα χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου.
Μαζί μας θα είναι:

ο ΠΟΛΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ και ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ στο τραγούδι
ο ΜΙΛΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ και ο ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ στη λύρα
ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ και ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ στο νταούλι
ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΚΩΦΙΔΗΣ στο αγγείο και το γαβάλ
και ο ΜΙΛΤΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ στα Πλήκτρα

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ & 10€ ΠΑΙΔΙΚΟ
(Πλήρες μενού & απεριόριστο ποτό)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2541078811(Γρ.συλλόγου) 6987266928 (Γιώργος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς