Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά το πέρας της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων, το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν προσφορές για τους απόρους, ξεκίνησε και η  παράδοση αυτών στις φιλανθρωπικές οργανώσεις κι ενορίες που ανέλαβαν να τα προωθήσουν στον τελικό προορισμό τους.
Η παράδοση του ρουχισμού
και των κλινοσκεπασμάτων που συγκεντρώθηκε έγινε στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων, της οποίας η παιδική χορωδία και η χορευτική ομάδα στήριξαν την εκδήλωση με την εμφάνιση τους.
Οι κυρίες της ενορίας έχουν εδώ και καιρό δημιουργήσει στο χώρο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Οσίου Εφραίμ ένα υποδειγματικό κατάστημα Απόρων κι εξυπηρετούν όχι μόνον τους αναξιοπαθούντες της ενορία τους μα και όλης της πόλης.
Τα ρούχα που συγκεντρώνουν, τα πλένουν και τα σιδερώνουν οι ίδιες και τα τοποθετούν όμορφα στα ράφια και στις κρεμάστρες προσδίδοντας ευγένεια και σεβασμό στην αντιμετώπιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, οι οποίοι πρωτίστως δεν πρέπει να στερηθούν την αξιοπρέπεια τους. 
Την παράδοση εκ μέρους ης Ευξείνου Λέσχης έκαμε η πρόεδρος του συλλόγου κ Λένα Σαββίδου, η Γραμματέας δ. Νόπη Παπαδοπούλου, ο Υπ. Δημοσίων σχέσεων κ. Ελευθέριος Σαββουλίδης και η έφορος υλικού δ. Έφη Οικονόμου.


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς