Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΑΚΙΑ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη και σας προσκαλεί στις 30 Απριλίου , Παραμονή Πρωτομαγιάς, να γλεντήσουμε παρέα στην αίθουσα του Συλλόγου με τους παρακάτω καλλιτέχνες :

Κώστας Θεοδοσιάδης - Λύρα/Τραγούδι
Αλέξης Παρχαρίδης - Τραγούδι
Γιώργος Σοφιανίδης - Τραγούδι
Πέλλα Νικολαΐδου - Τραγούδι
Γιάννης Θεοδωρίδης - Τραγούδι
Γιάννης Σανίδης - Λύρα
Κυριάκος Αντωνιάδης - Λύρα
Δημήτρης Ξενιτόπουλος - Λύρα
Τάσος Ματσαρίδης - Αγγείο
Αλέξανδρος Αντωνιάδης - Νταούλι
Ευθυμιάδης Παύλος - Ντραμς
Ευθυμιάδης Γιώτης - Αρμόνιο

ΡΕΖΕΡΒΕ : 2461091007 , 2461029232 , 6942557844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς