Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

Δελτίο τύπου
Με μεγάλη επιτυχία και φέτος έληξε το 3ο Πρωτάθλημα Τάβλι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του, που βρίσκεται επί της οδού Κ. Βάρναλη 12 στην Μεταμόρφωση..
   .Έγινε ρεκόρ συμμετοχών προσελκύοντας παίκτες ικανούς όχι μόνο από τον δήμο μας, ανεβάζοντας το επίπεδο των αγώνων ένα σκαλί πιο επάνω. Η πρώτη παρτίδα ξεκίνησε στις 17:00 όπως είχε προγραμματιστεί και όλοι οι αγώνες έγιναν μέχρι τελευταίας ζαριάς μιας και ήταν νοκ-αόυτ μέχρι το τέλος. Νικητής του τουρνουά μετά από πέντε αγώνες και οκτώ ώρες   παιχνιδιού, αναδείχθηκε ο κος Φίλλιπας Κωνσταντίνος νικώντας την ικανότατη και άξια να βρίσκεται στον μεγάλο τελικό Φίλιππα Δήμητρα  με σκόρ 7 – 0. Μετά την λήξη των αγώνων όλοι οι συμμετέχοντες πήραν ένα αναμνηστικό για την συμμετοχή τους, καθώς και ο νικητής μια μπλούζα τύπου (Polo) με το έμβλημα του συλλόγου θυμίζοντας του έτσι, ότι κατέχει τον τίτλου του αήττητου για την χρονιά 2011 - 2012.   
Από την διοίκηση του συλλόγου και όλα τα μέλη του, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στους αγώνες και όσους συνέβαλαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή τους, ελπίζοντας και του χρόνου να έχουμε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών.
***Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των αγώνων καθώς και φωτογραφίες  μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.facebook.com/efxsinospontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς