Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Αντάμωμα Ποντιακής Νεολαίας Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματίων Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου διοργανώνουν στις 5 Μαϊου <<Αντάμωμα Ποντιακής Νεολαίας Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου>>. Τηλ. Κρατήσεων: 6937411565, 2ο Χιλιόμετρο Πτολεμαϊδας - Φλώρινας .

Το πρόγραμμα θα πλαισιώνουν οι νέοι καλλιτέχνες της περιφέρειας μας:

Λύρα/Τραγουδι
Θεόφιλος Πουταχίδης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Μιχάλης Κετικίδης

Νταούλι
Κλεάνθης Σιαμλίδης

Λύρα/Τραγούδι
Νίκος Παναγιωτίδης

Τραγούδι
Φώτης Καραγεωργιάδης
Στέργιος Ζιμπιλιάδης
Άκης Βασιλειάδης
Γιάννης Κατωτοικίδης

Λύρα
Σταύρος Μιχαϊλίδης
Διονύσης Παυλίδης
Νίκος Ντουρουτλής

Αγγείο
Βασίλης Φωλίνας

Πλήκτρα
Δημήτρης Θεοδωρίδης

Ντραμς
Γιώργος Καζαντζίδης

Νταούλι
Κυριάκος Χαϊτίδης
Σίμος Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς