Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μετά το πέρας της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν προσφορές για τις άπορες οικογένειες της πόλης, ξεκίνησε και η  παράδοση αυτών στις φιλανθρωπικές οργανώσεις κι ενορίες οι  οποίες ανέλαβαν να τα προωθήσουν στον τελικό προορισμό τους.
Μετά την παράδοση του ρουχισμού που έγινε στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, ακολούθησαν οι παραδόσεις τροφίμων.
Ένα μέρος των όσων συλλέχθηκαν παραδόθηκε στο Παντοπωλείο Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, που ίδρυσε η ενορία του Αγίου Κωσταντίνου. Το Παντοπωλείο επισκέφθηκαν η πρόεδρος του συλλόγου κ Λένα Σαβίδου και ο Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων κ. Ελευθέριος Σαββουλίδης και παρέδωσαν τα τρόφιμα στον πατέρα Αθανάσιο, υπεύθυνο του χώρου.
Στη Φιλανθρωπική οργάνωση «Ο Ελεήμων Σαμαρείτης παρέδωσε τρόφιμα για τις οικογένειες που βρίσκονται υπό την προστασία της, αντιπροσωπία της Ευξείνου Λέσχης, αποτελούμενη από την γραμματέα του συλλόγου κ Νόπη Παπαδοπούλου, την πρόεδρο κ Λένα Σαββίδου και τον Υπεύθυνο Δημοσίων. Σχέσεων κ. Ελευθέριο Σαββουλίδη. Εκ μέρους του Ελεήμωνα Σαμαρείτη, τα τρόφιμα παρέλαβε ο πρόεδρος .
Με το πέρας των παραδόσεων έληξε και τύποις ο κύκλος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Ευξείνου Λέσχης.
 




ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς