Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

1η Πανποντιακή Εκδήλωση - LELEVOSE 101,3Περικοπές - Μνημόνια και... ΔΝΤ, αλλού! Οι Πόντιοι ΔΕΝ πληρώνουν! Κι αν μας κάνουν έξωση θα ‘μαστε στην ΟΠΕΡΑ.

Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, το Πόντος ΛΕΛΕΒΩΣΕ 101,3 το αγαπημένο ραδιόφωνο του Πόντου και των Ποντίων κάνει τον πρώτο του χορό και θα ‘μαστε εδώ... στην Όπερα της Δράμας.

Την 28η Οκτωβρίου οι Πόντιοι κάνουν την μεγάλη επανάσταση κεφιού, λένε το μεγάλο ΟΧΙ στο κούρεμα της διασκέδασης!

Τον χορό μας θα τιμήσουν με την παρουσία και τα τραγούδια τους:

★ Ο Δημήτρης Καρασαββίδης, το αστέρι του Πόντου που θα έρθει από την Αθήνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον 1ο χορό του Πόντος Λελέβωσε.

★ Στη λύρα και το κλαρίνο ο κορυφαίος Μπάμπης Κεμανετζίδης.

★ Στο Ποντιακό τραγούδι ο εξαιρετικός Γιάννης Τσιτιρίδης.

★ Και ο υπέροχος Μιχάλης Ζερφειρίδης!
★ Ο ανεπανάληπτος Γώγος Ιωαννίδης, στη λύρα και στο τραγούδι.

★ Ο ένας και μοναδικός Γιάννης Σιγγιρίδης, στο Ποντιακό τραγούδι.

★ Και ο καταπληκτικός Αδάμ Αποστολίδης στη λύρα και στο τραγούδι.

★ Ακόμη... με τη λύρα τους μαγεύουν όλη τη νύχτα: Ο Χρήστος Λεμονίδης και ο Τάσος Σιγγιρίδης!Πηγή : http://www.lelevose.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς