Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία «Αργοναυτών» με Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητες αλλά και τις επιλογές που δίνει στα μέλη της , συνεργάζεται με την οργάνωση του κουκλοθέατρου, παρέχοντας τους χώρους του εντευκτηρίου του συλλόγου αλλά και έμψυχο δυναμικό.

Σεμινάρια που πραγματοποιούνται στον χώρο μπορείτε να τα πληροφορηθείτε και από το επίσημο πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ. Με αυτή την συνεργασία ο σύλλογος θέλει να δώσει την δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέλη και μη, να ασχοληθούν πάλι με γνώμονα την ποντιακή ιδέα και παράδοση, χρησιμοποιώντας όμως διαφορετική λογική και αγγίζοντας χώρους που ίσως φανούν πολύ χρήσιμοι στο κοντινό μέλλον.
Πρόκειται για μία συνεργασία με προοπτικές και για τα δύο μέρη, βάζοντας έτσι στόχους για πιο μεγάλη και στενή συνεργασία, αλλά και αγκαλιάζοντας και βοηθώντας ένα θεσμό που είναι σίγουρα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας. Βάζοντας τα θεμέλια ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να συνεργαστεί με περισσότερους εμπλεκόμενους στους διαφόρους πολιτιστικούς χώρους.

Πηγή : www.eidisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς