Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ"ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΑΓΓΕΙΟ-ΦΛΟΓΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΛΙΝΑΣ ΣΤΗ ΛΥΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΝΑΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΝΑΣΙΔΗΣ!!

1 σχόλιο:

 1. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

  Η Ιερά Μητρόπολις Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου διοργανώνει Προσκυνηματική Εκδρομή στον ΠΟΝΤΟ από 14 έως 20 Μαίου 2012. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνάτοτητα να εκκλησιαστούν στην ιστορική Θεία Λειτουργία που θα τελέσθει στην Σινώπη, με την παρουσία και την ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Balatlar Kilisesi.

  Στο πρόγραμμα είναι: Κωνσταντινούπολη – Σινώπη – Σαμψούντα (Αμισός) – Αμάσεια – Κερασούντα – Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά – Αργυρούολη.

  Πληροφορίες για την εκδρομήμ δείτε το πρόγραμμα.
  http://imbelgiou.wordpress.com/2012/02/14/προσκυνηματικη-εκδρομη-στον-ποντο/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς