Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, με την έναρξη του νέου ακαδημαικού έτους σας προσκαλεί στο γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών που θα γίνει την Πέμπτη 20.10.2011 στο χώρο του συλλόγου στην οδό Πετροπουλακιδών 3 και ώρα 9.30 μ.μ.
Σας περιμένουμε με χαρά για ένα όμορφο,παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με γνωστούς και ανερχόμενους καλλιτέχνες!

Ο Σύλλογός μας φέτος θα είναι ανοιχτός κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 9.00μ.μ. και μετά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς